11 januari 2009

I Skövde.


Vi har precis anlänt och det blåser som bara den. Farmor röker lite innan vi ska gå in så jag sitter kvar i bilen en stund.

Svar på kommentar

Detta är ett svar den den anonyma människa som går in och lägger en spydig kommentar om Majas tal men som inte ens vågar berätta vem hon/han är.

För det första, du tyckte att hon inte kunde sitt tal utantill. Men då vet du inte att hon hade jättekort tid på sig att skriva detta tal. Dessutom var hon sjuk, både när hon skrev det och när hon läste upp det. Är du på topp när du är sjuk?

För den andra, du tyckte att det inte var några chockerande nyheter hon kommer med. Vad förväntar du dig? Att en 18-åring ska veta saker vi andra inte vet? Hon har tillgång till samma fakta som övriga Sverige, så allt hon vet, det är det många som vet.

För det tredje, att hon inte nämner Hamaz kan jag inte svara på. Jag hoppas att hon kan göra det. Dock vet jag att hon hade väldigt lite tid på sig att tala så det kan ha varit så att hon inte hann nämna Hamaz.

För det fjärde, jo, Israel säger att det är självförsvar. Men hur sjutton kan man säga det när man har ockuperat ett land? Var finns självförsvaret i det? Allt Palestinierna vill är att få leva utan krig, att kunna känna sig säkra på gatorna. Så om någon ockuperar deras land, då har de rätt till självförsvar. Och som du själv skriver. De raketbeskjutningar har pågått har dödat långt ifrån lika många Israeler som Palestinier. Även om det med är fel. Men det är ju i självförsvar.

(Det har dött ca 800 barn i Gaza de senaste tre veckorna. Tänk på det!)

Och du, nästa gång du kommenterar. Då kan du väl berätta vem du är? Att säga alla dessa saker men inte säga sitt namn är det samma som att du inte står för det du säger.